måndag 19 april 2010

remissen skickad...

igår var vi till hab här och nu är remissen om tidshjälpmedel ifylld. Och kommer gå iväg vilken dag som helst. Och ett glädjande besked är att nu är köerna kortade vilket kommer troligen innebära kontakt med SPRIDA redan strax efter sommaren. Himla bra isåfall. Förmodligen lutar det åt en Handi eller Handifon, som väl är det mest troliga. En Handifon är för er som inte vet det en vanlig mobil med massa olika hjälpprogram i. Sen gör det väl inte saken sämre att det är en ny modern pekmobil från HTC. Men de här programmen som ligger i är ju till för att personen dels ska bli påmind om sakerna på ett bra sätt och olika planeringsverktyg som gör att det går att strukturera o planera sin dag på ett mycket bättre sätt, än vad man kan göra i en vanlig mobil.

2 kommentarer:

  1. Mmmm om Tjabo vore lite mera positiv till såna saker som att använda hjälpmedel så skulle det definitivt vara nåt...

    Fick också veta häromdagen att köerna är kortare nu. Det låter jättebra tycker jag :-)

    hälsningar från http://mibfilosoferar.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Nu är det väl så att E. förstår inte alltid heller att det är bra med hjälpmedel men just detta med handin har så många andra pratat med henne om. Ja alltså psykolog på psyk, olika från hab osv. Och så vi då. Inga släktingar eller så.
    Köerna bör inte vara längre än 3 månader nu sa våran kontakt på hab. Och tyvärr vet jag hur det där kan vara när personen inga hjälpmedel vill ha.

    SvaraRadera