måndag 24 augusti 2009

första skoldagen...

var det för C. idag. Ja inte första skoldagen då, men första skoldagen i tredje klass. Man hade gjort lite ändringar så han hade stöd i klassrummet men det ska han ju inte ha sen säger de. Samma på rasten hade de ju varit med ändå och hjälpt honom tillrätta. Ja det är ju precis den hjälpen han behöver ha. Men detta sa man att det skulle bara gälla idag. Jaha vi får väl se då.

Sen fick jag höra en sak av I. här ikväll som en klasskompis sagt till stoffe när han gick ut ur klassrummet som värmde oerhört mycket att höra. Nästan så jag började gråta. Fina ord av en fin kille i klassen.

Och i o med det så börjar man undra, blir det klasskamraterna som får reagera så att han ska få vara med sin halvklass i slöjd t.ex.
Varför kan man inte få stödet där man behöver det. Vissa skolor vet tydligen inte vad just inkludering betyder och står för. Integrering är en sak o inkludering en annan. Men de vet säkert inte ens skillnaden. Och har jag 2 barn som är syskon med varandra som ska till samma skola o dessutom samma klass, ja antingen går ju båda in genom samma ingång eller så går väl ingen in där.

Det var en iza som var oerhört orolig inför skolstarten i morse eftersom hon inte blivit visad utevägen hur man tar sig till deras dörr. Så hon fick gå med oss o så gick vi helt enkelt in där alla 3.
C. behöver lugn o ro i vissa situationer o då ska han också få det men sen ska man ändå få vara med där man orkar med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar